2010. július 26., hétfő




Remek hétvégét produkált a Ferrari csapata a hétvégi Német Nagydíjon, hiszen már a pénteki naptól kezdve versenyképesek voltak, az időmérőn a második- és harmadik rajtkockát szerezték meg, a futamot pedig kettősgyőzelemmel zárták. A sikert azonban beárnyékolja, hogy Felipe Massa vasárnap a csapat utasítására engedte maga elé Fernando Alonsót, amiért 100 ezer dolláros büntetést kaptak, és jelenésük lesz a Motorsport Világtanács (WMSC) előtt .


"Korábban már tapasztaltuk, hogy hasonló helyzetek nem a legjobb végeredményt hozták a csapat számára. Mindössze ezt az információt akartuk közölni a pilótákkal, azt rájuk bízzuk, hogy megértik-e ennek a jelentőségét, és figyelembe veszik-e, hogy mi a legjobb eredmény a csapat számára"- kezdte a meglehetősen nagy port kavart események magyarázatát a maranellóiak csapatfőnöke az
Autosport riporterének nyilatkozva.


A leintést követően a versenybírók beidézték a csapat képviselőit, hogy adjanak magyarázatot Massa és Alonso furcsa helycseréjére, Domenicali azonban semmi különösről nem tudott beszámolni. "A stewardok szerették volna megérteni a helyzetet. Az egész helyzet abból adódott, hogy el akartunk kerülni bármilyen nehéz helyzetet a pilótáink között. Ez volt a szándékunk. A csapat számára legjobb dolgot akartuk"- jelentette ki sokadszor a maranellóiak vezetője.

A hockenheimihez hasonló manővert már produkált a Ferrari, emlékezetes, hogy a 2002-es Osztrák Nagydíjon Rubens Barichello néhány méterrel a célvonal előtt adta át az első helyet Michael Schumahernek, amiből hatalmas botrány kerekedett. Domenicali úgy véli, nehéz helyzetben van egy csapat, amikor ilyen helyzet áll elő, hiszen nem lehet egyszerre figyelembe venni mindenki érdekeit.

"Megértem, amit ezzel kapcsolatban mondanak, és mindkét változat mellett szólnak logikus érvek. Egyrészt biztosítani kell azt a lehetőséget, hogy minden pilóta harcolhasson a jobb helyezésért, és azt tegye, amit szeretne. Másfelől viszont arra is gondolni kell, hogy a két versenyző egy csapathoz tarozik, ami ennek a helyzetnek a kulcsa"- fogalmazott Stefano Domenicali.


Az érdekes ebben az egészben az,hogy minden csapat taktikázik és volt már példa a Mcladen-nél is hogy csapatérdekeit nézték nem a pilótáért....... A lényeg az .hogy most a Ferrari van a terítéken,de köretnek bármelyik csapat ott lehetne:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése