2012. április 15., vasárnap

Kínai Nagydíj Mercedes győzelem


A Mercedes teljesítménye láthatólag erősen javult. A két pilótájuk az első sorból vághatott neki a kínai nagydíjnak. A két versenytárs jól indított,de végül csak Nico Rosberg ért célba,ő visszonyt a 111. futamán nyert és komoly esélyt adott a Mercédes istállónak a jövőre nézve. Schumacher is brillírozott,de a kerékcseréje nem úgy alakult ahogy a német szerette volna,kénytelen volt feladni a küzdelmet egy boksz hiba miatt. "Az első kerék már a bokszból kifelé menet laza volt" - magyarázta később a német. "Nagyon furcsán viselkedett az autó, a 6-os kanyarban füstöt is láttam, ezért úgy döntöttem, nem próbálok visszamenni vele a bokszba, nehogy nagyon megsérüljön. Nincsenek bennem rossz érzések, sajnálom a srácot, aki most biztosan felelősnek érzi magát, de ez a játék része."

"A jó hír, hogy erősek vagyunk. Ausztráliában túlságosan koptattuk a gumikat, aztán Malajziában nem eléggé, valahol a kettő között kell lennie a megoldásnak. Úgy látszik, megtaláltuk ennek a módját. Tudtuk tartani a tempót a mezőny elején, a kiegyensúlyozottságunkkal kapcsolatos kérdéseket megválaszoltuk."

"Remélem, hogy a következő versenyen, Bahreinben is elöl leszek. A gumik szerepe mindig fontos, az időjárási körülmények döntőek lehetnek. Bahrein lényegesen forróbb lesz Kínánál, meglátjuk, hogyan keverednek a kártyák. Jó érzés, hogy a kvalifikáción minden pályán gyorsak vagyunk. Egyre jobban értjük az autót, azt hiszem, lassan minden helyzetre be tudjuk állítani."

Ross Brawn csapatfőnök is nagyon boldog és felszabadult volt… komoly előrelépés ez a győzelem a Mercedes számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése