2011. július 8., péntek

Ez a Sajtószabadság???



Nálunk Magyarországon érdekes alakulnak a dolgok....már ami a médiát illeti.

2011 január 1-vel lépett életbe a Médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény, amely jelentősen változtat a reklámozás lehetőségein.

Minden médiumra, így a lapokra, hírportálokra és internetes újságokra is kiterjed az új médiatörvény hatálya.

A jogalkotó hatályon kívül helyezte a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt, a sajtótörvényt, továbbá a nemzeti hírügynökségről szóló jogszabályt. Az új médiatörvény hatálya alá tartozik januártól minden Magyarországon letelepedett médiatartalom-szolgáltató és itt kiadott sajtótermék, valamint bizonyos esetekben a más országból nyújtott, de ide irányuló, itt terjesztett vagy közzétett médiaszolgáltatások is.
A műsorkvótákkal összefüggő rendelkezés , hogy a rádióknak legalább 35 százalékban magyar zenét kell játszaniuk, és a felvételek negyedének 5 évnél újabbnak kell lennie. A gyermekek és a kiskorúak védelme érdekében a televízióknak és a rádióknak műsoraik többségét kategorizálniuk kell. A törvény - a korhatárra tekintet nélkül megtekinthetőktől az egyáltalán nem közölhető műsorszámokig - hat kategóriát állapít meg, rögzítve, hogy az egyes kategóriákba tartozó műsorok mely idősávban sugározhatók.A szabályozás alapján a televíziókban és a rádiókban a reklámok óránkénti időtartama egyetlen egész órától egész óráig tartó időszakban sem haladhatja meg a 12 percet. A közszolgálati médiumokban óránként az eddiginél kettővel több, 8 perc reklám engedélyezett.
A legújabb fejlemény,azon kívül,hogy mindent ellenőriznek és lassan már büntetnek is,hogy akik nem szimpatikusak vagy nem a Fidesz "barátai" azokat elküldik különböző pitiáner indokkal...ld. közel fél ezer embert küldenek el a közmédiumoktól a napokban......... Érdekes, múltra emlékeztető lépések,csak itt az a fura,hogy állítólag mi előre nézünk és nem visszafelé......


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése