2012. augusztus 5., vasárnap

Marilyn Monroe 50 éve hunyt el

1962. augusztus 4. 50 évvel ezelőtt volt  Marilyn Monroe utolsó napja.A világ legismertebb asszonya 36 évesen halt meg. Máig rémtörténetek, összeesküvés-elméletek keringenek Marylin Monroe haláláról: megölte a maffia, vér tapad a Kennedyek kezéhez. Ezzel szemben biztosra vehető, hogy öngyilkosság történt. A díva élete című filmben megszólal Eunice Murray, a színésznő pszichiátere, ápolója és gondozója. Azon a végzetes éjjelen ő is a hollywood-i házban tartózkodott. Marylin titiokban beszedett 25 Nembutal altatót. Éjjel kettőkor még égett a villany a szobájában, az ajtó alatt behúzott telefonzsinór arra utalt, hogy telefonál. Felhívott valakit, akitől azt kérte, mentse meg az életét. Érkezett is egy hívás az ápolóhoz, hogy minden rendben van-e Marylin körül. Semmilyen veszélyre utaló jelet nem tapasztalt, noha ezt nem ellenőrizte, azt várta, hogy mikor térhet már nyugovóra. Miután hajnalI kettőkor még mindig világosság szűrődött ki a hálószobából, a gondozó bekopogtatott. Az ajtó zárva volt, s mivel nem jött válasz, be kellett törni. Marylin Monroe halálát 3 óra 35 perckor állapította meg az orvos. Az okát öngyilkosságban jelölte meg. A sztárt másnap hajnalban holtan találták ágyában. 
Az öngyilkosság ellen hozható fel az a tény, hogy újra össze akart házasodni egykori férjével a baseball játékos Joe DiMaggióval, valamint kész volt folytatni a Valamit adni kell című filmjét.
Augusztus 8-án helyezték örök nyugalomra. A temetést Joe DiMaggio szervezete és csak a legközelebbi barátokat, rokonokat hívta meg, ugyanis szerinte Hollywood ölte meg szerelmét. Esküvői fogadalmukban megígérte, ha Marilyn előbb halna meg, mint ő, minden héten visz friss virágot sírjára. Joe 1999-ben bekövetkezett haláláig hetente háromszor küldetett Marilyn sírjára friss virágot, és soha többet nem nősült meg.

 Marilyn Monroe egy ikon volt.Most 50 év után is,ha felmerül a neve,nincs ki ne tudná ki volt az a sziporkázó szőkeség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése