2014. január 6., hétfő

Michael Schumacher sajnos életveszélyben

Michael Schumacher a Forma 1 legnagyobb és egyik legeredményesebb sportolója balesetet szenvedett síelés közben. A  világbajnokon december 29-i síbalesete után  két életmentő műtétet is elvégeztek,jelenleg pedig mesterséges kómában fekszik a grenoble-i kórházban.Schumacher állapota stabil, ahogy elmondták az orvosok, de továbbra is életveszélyben van a pilóta .A hivatalos közlemény:"Michael Schumacher klinikai állapota stabilnak tekinthető, az orvosok pedig továbbra is megfigyelik őt. Ennek ellenére az orvosi csapat kiemeli, hogy továbbra is úgy kezeli Michaelt, mint aki kritikus állapotban van. A páciens személyiségi jogai miatt nem mehetünk részletekbe a kezelésével kapcsolatban, ezért sem tervezzük, hogy további sajtótájékoztatót tartsunk, avagy közleményt adjunk ki. Továbbra is arra kérünk mindenkit, tartsák tiszteletben az orvosi titoktartást, és csakis a pácienst kezelő orvosi csapat, valamint a menedzsment által adott információkat tekintsék igaznak”
Rengetegen rajongó mellett a Forma 1 versenyzői és munkatársai is levelekben és közleményekben kívánnak kitartást és erőt Schumachernek és családjának. Így pl. David Coulthard vagy Mika Hakkinen is. Hakkinen levelében benne van minden:

 „Kedves Michael!

Te egy olyan ember vagy, aki hozzá van szokva, és vállalja a kivívásokat. A baleseted csak egy újabb kihívás számodra. Ismét keményen kell küzdened, csakúgy, mint ahogy együtt tettük a versenypályán.
Ahogyan te is tudod, nekem is volt egy komoly sérülésem. A családom és a profi orvosaim támogatásával sikerült túlélnem. Biztos vagyok benne, hogy te is megkapod ugyanezt a segítséget.
Tégy meg nekem valamit: most ne küzdj az idő ellen. Nem kell, hogy a tiéd legyen a legjobb idő ebben a versenyben. Annyi időd van, amennyire szükséged van.„